Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

Кoд 86 особа у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство Републике Српске

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 273 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 86 особа.

Ради се о 34 мушкарацa и 52 женe, од којих је 14 млађе, 44 средње и 28 старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, 33 особа је из Бањалуке, 13 из Бијељине, девет из Гацка, седам из Источног Новог Сарајева, шест из Кнежева, три из Лакташа, по двије из Градишке, Мркоњић Града и Прњавора и по једна из Језера, Козарске Дубице, Котор Вароша, Петровца, Приједора, Рибника, Рудог, Теслића и Угљевика

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и шест жена, млађе, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Приједора, двије из Бањaлуке и Бијељине и по једна особа из Фоче, Берковића, Модриче, Мркоњић Града, Сребренице, Требиња, Вукосавља и Зворника.

 До сада је у Републици Српској потврђено 84.991 случај вируса корона, а преминуле су укупно 4.847 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је укупно 345.850 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 693, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 233, а у осталим болницама 460. На респиратору су 54 особе (30 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 24 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.726 особа.

Filter 2019