Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

“Komunalno” Pale: Zimska služba spremna

Izvor: Srna

Javno preduzeće “Komunalno” sa Pala spremno dočekuje zimsku sezonu, budući da je nabavilo 80 tona industrijske soli i 100 metara kubnih abrazivnog materijala, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Bogdan Klačar.
Klačar kaže da će ove količine biti dovoljne za kvalitetan tretman svih saobraćajnica, trotoara i drugih javnih površina.

On je istakao da su izvršene sve neophodne nabavke i servisi mehanizacije.

“Naša zimska služba raspolaže sa tri kamiona za posipanje i uklanjanje snijega sa kolovoza, dvije kombinovane građevinske mašine, dva specijalizovana traktora i ručne rolbe za parkovske površine”, naveo je Klačar.

On napominje da će, ako bude obilnog snijega, biti angažovana i treća kombinovana građevinska mašina koja je u vlasništvu paljanskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Klačar je istakao da u zoni odgovornosti prvog i drugog prioriteta komunalnog preduzeća spadaju saobraćajnice i javne površine – trotoari, javni parkinzi, parkovi, prilazi javnim ustanovama i preduzećima.

“To su ulice i površine užeg centra grada, kao i saobraćajnice u mjesnim zajednicama Dušanovo, Obilićevo, Stanica Pale, Koran, što je oko 50 kilometara saobraćajnica i više od 40.000 metara kvadratnih javnih površina”, precizirao je Klačar.

On kaže da je od ove godine u zoni odgovornosti paljanskog Komunalnog preduzeća i pravac Pale-Podvitez /do džamije u Podvitezu/, te da će se u ovoj firmi potruditi da kvalitet usluga, pravovremenost i odgovornost osjete i stanovnici ovih naselja.

Klačar je naglasio da će komunalno preduzeće svojim građanima biti na usluzi 24 časa u toku zime.

Filter 2019