“Комунално” Пале: Зимска служба спремна

Извор: Срна

Јавно предузеће “Kомунално” са Пала спремно дочекује зимску сезону, будући да је набавило 80 тона индустријске соли и 100 метара кубних абразивног материјала, изјавио је Срни вршилац дужности директора овог предузећа Богдан Kлачар.
Kлачар каже да ће ове количине бити довољне за квалитетан третман свих саобраћајница, тротоара и других јавних површина.

Он је истакао да су извршене све неопходне набавке и сервиси механизације.

“Наша зимска служба располаже са три камиона за посипање и уклањање снијега са коловоза, двије комбиноване грађевинске машине, два специјализована трактора и ручне ролбе за парковске површине”, навео је Kлачар.

Он напомиње да ће, ако буде обилног снијега, бити ангажована и трећа комбинована грађевинска машина која је у власништву паљанског предузећа “Водовод и канализација”.

Kлачар је истакао да у зони одговорности првог и другог приоритета комуналног предузећа спадају саобраћајнице и јавне површине – тротоари, јавни паркинзи, паркови, прилази јавним установама и предузећима.

“То су улице и површине ужег центра града, као и саобраћајнице у мјесним заједницама Душаново, Обилићево, Станица Пале, Kоран, што је око 50 километара саобраћајница и више од 40.000 метара квадратних јавних површина”, прецизирао је Kлачар.

Он каже да је од ове године у зони одговорности паљанског Kомуналног предузећа и правац Пале-Подвитез /до џамије у Подвитезу/, те да ће се у овој фирми потрудити да квалитет услуга, правовременост и одговорност осјете и становници ових насеља.

Kлачар је нагласио да ће комунално предузеће својим грађанима бити на услузи 24 часа у току зиме.

Filter 2019