Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Kod 55 osoba u Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 159 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 55 osoba.

Radi se o 28 muškarca i 27 žena, od kojih su 15 mlađe, 26 srednje i 14 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 24 osobe su iz Bijeljine, 13 iz Banjaluke, četiri iz Kneževa, tri iz Zvornika, po dvije iz Laktaša, Mrkonjić Grada i Čelinca i po jedna iz Bratunca, Kotor Varoša, Prijedora, Ribnika i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Bijeljine i po jedna iz Banjaluuke, Bratunca, Doboja, Gacka, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Šamca i Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 88.431 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 5.075 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 355.133 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 602, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 250, a u ostalim bolnicama 352. Na respiratoru su 64 osobe, 39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 25 u ostalim bolnicama.

Filter 2019