Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /латиница

Код 218 особа у РС утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 733 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 218 особа.

Ради се о 108 мушкарацa и 110 жена, од којих је 25 млађе, 124 средње и 69 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 58 особа је из Бањалуке, 16 из Бијељинем по 12 из Градишке, Лакташа, Пала и Требиња, по осам из Источног Новог Сарајева и Прњавора, по седам из Добоја, Козарске Дубице, Приједора и Сокоца, по пет из Фоче и Челинца, по четири из Гацка, Зворника, Рогатице и Шековића, по три из Билеће, Брода, Теслића и Шамца, двије из Берковића и по једна из Дервенте, Кнежева, Котор Вароша, Крупе на Уни, Љубиња, Модриче, Рибника, Рудог, Српца, Станара, Угљевика и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Добоја и Новог Града и по једна из Бијељине, Дервенте, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града, Приједора и Зворника

До сада је у Републици Српској потврђено 89.468 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 5.148 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је укупно 358.137 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 575, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 234, а у осталим болницама 357. На респиратору су 69 особa (35 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама).

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com