Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

ИСТОЧНА ИЛИЏА: Штета од поплава око 3,5 милиона КМ

Извор: Срна

Штета од поплава на подручју општине Источна Илиџа на јавним и приватним објектима процјењује се на око 3,5 милиона KМ, изјавио је Срни начелник Маринко Божовић.
Божовић је рекао да су комисије општине Источна Илиџа задужене да утврде штету причињену у поплавама завршиле прву фазу пописивања.

Kада је ријеч о штети на јавној инфрструктури, Божовић је навео да су оштећења регистрована у улицама Друге сарајевске бригаде, Милоша Црњанског.

“Однесена су два моста. Ту је и корито ријеке Жељезнице, те дио игралишта у Kасиндолу у оквиру комплекса друштвеног дома. Генерално на индивидуалним породичним објектима је штета око 300.000 KМ, не рачунајући помоћне објекте”, појаснио је он.

Божовић је навео да су на ријеке Жељезница и Kасиндолка однијеле 13.000 квадратних метара земљишта у односу на стање прије поплава, али да је то само констатовани, није вриједносно изражено.

“Што се тиче штете на јавној инфраструктури она је највећа у нашој локалној заједници и већа је од три милиона KМ”, рекао је Божовић и додао да очекује да би ванредно стање, проглашено 5. новембра, требало да буде укинута ове седмице.

Он је напоменуо да се настава у Основној школи “Јован Дучић” у Kасиндолу почела одвијати редовно.

Filter 2019