Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

Затражен притвор за кријумчаре 132 кг дроге

Извор: Срна

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је притвор за четири особе које су ухапшене на подручју општине Источна Илиџа при покушају да прокријумчаре 132 килограма марихуне.
Приједлог за одређивање притвора за лица чији су инцијали П.Н, В.Н, K.Д. и K.Б. поднесен је Окружном суду у Источном Сарајеву.

Ова лица се сумњиче да су дрогу набавила у Требињу од њима познатих особа гдје су преузели возило “мерцедес”, власништво Н.Т. из Требиња, те на скривеном мјесту у возилу складиштили већу количину дроге.

У мјесту Миљевина придружило им лице Г.Г. одакле су се упутили у правцу Источног Сарајева, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Доласком у мјесто Kрупац, општина Источна Илиџа, полиција је зауставила возило којим је управљало лице П.Н. и приликом претреса је пронађена дрога у намијенски направљеном поду и пртљажнику који се састоји из два физички одвојена дијела. Ту су била 132 килограма дроге која је одузета.

Тужилаштво је затражило притвор због постојања опасности да ће боравком на слободи ова лица утицати на свједоке, уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, поновити кривично дјело или учинити друго кривично дјело.

Њима је на терет стављено кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Filter 2019