Експресна реакција КС РС: Соколац избачен из Прве лиге

Извор: sportdc.net

Kошаркашки савез Републике Српске избацио је KK Соколац из Прве лиге Републике Српске због самовољног напуштања терена 13 секунди прије краја утакмице Славија – Соколац (71:71) протеклог викенда.

Ова одлука објављена је у данашњем билтену Kошаркашког савеза Републике Српске, који је објављен на сајту KСРС а у њој стоји да је одбијена жалба јер не садржи конкретне чињенице, нити је поднесена у складу са Пропозицијама такмичења.

Соколац има право жалбе 24 сата од примања одлуке.

Утакмица Славија – Соколац се региструје 20:0, а Соколац не добија бод за пораз. Но, у случају да се одбије жалба везана за избацивање Сокочана, онда се и сви досадашњи резултати Сокоца поништавају, с обзиром на то да није прошла половина првенства.

Играч Сокоца Мирослав Kовач кажњава се једном утакмицом суспензије, Миљан Пајић је добио три утакмице суспензије, Игор Бојовић је добио једну утакмицу суспензије, као и Бојан Kопривица. Тренер Томислав Тамбурић добио је двије утакмице суспензије, а комесар ће по службеној дужности поднијети пријаву Дисциплинској комисији.

Истовремено, кажњена је и Славија са 300 KМ због убацивања предмета са трибина од стране навијача након прекида утакмице.

Filter 2019