Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Додик разговарао са Вучићем:Српска не дозвољава укидање права на опстанак

Извор: СРНА, ТАНЈУГ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем да Република Српска жели мир, али да неће дозволити било коме да укида или уништава право Српске и српског народа на опстанак.

Вучић је обавијестио Додика о разговорима са руским предсједником Владимиром Путином и са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Додик је током сусрета у Београду упознао Вучића о ситуацији у БиХ и даљим плановима политичког Сарајева да убрза процес преузимања прерогатива и компетенција власти Републици Српској.

Теме данашњег разговора у Београду биле су и изградња гасовода између Србије и Републике Српске, изградња ауто-пута Сремска Рача-Кузмин-Бијељина и других инфраструктурних пројеката.

Недељно преподне у разговорима са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком о свим регионалним питањима и изградњи ауто-пута Рача – Бијељина – написао је Вучић на Инстаграм налогу, уз фотографије са сусрета.

Filter 2019