Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

Dodik: Izvršen masakr Dejtonskog sporazuma, šta je danas ostalo od njega?

Izvor: Srna, foto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je danas poseban dan u istoriji ovih prostora i naroda, jer je prije 26 zaključen Dejtonski mirovni sporazum, ali da je upitno šta je od njega danas ostalo.
Dodik je poručio da je Republika Srpska ostala vjerna i nije odustajala od slova Dejtonskog sporazuma, i onda kada su drugi provodili duh Dejtona, praveći masakr od sporazuma.

“Danas, kao što je bilo i prethodnih 25 godina, BiH je međunarodni protektorat, koji s vremena na vrijeme liči na koloniju zapadnih zemalja”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Srpski član Predsjedništva je naglasio da su stranci u BiH, vršeći silu, mijenjali Dejtonski sporazum kroz četiri stranca – visokog predstavnika i tri strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

Dodik je naglasio da je Dejtonski sporazum u sebi imao nekoliko važnih odredaba koje su omogućile da se zaustavi ratni sukobi, te da je među ključnim ta da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci prihvaćeni kao konstutituvni narodi, te da se BiH sastoji od dva entiteta – Republike Srspke i FBiH.

Filter 2019