Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

Додик: Извршен масакр Дејтонског споразума, шта је данас остало од њега?

Извор: Срна, фото: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Бањалуци да је данас посебан дан у историји ових простора и народа, јер је прије 26 закључен Дејтонски мировни споразум, али да је упитно шта је од њега данас остало.
Додик је поручио да је Република Српска остала вјерна и није одустајала од слова Дејтонског споразума, и онда када су други проводили дух Дејтона, правећи масакр од споразума.

“Данас, као што је било и претходних 25 година, БиХ је међународни протекторат, који с времена на вријеме личи на колонију западних земаља”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Српски члан Предсједништва је нагласио да су странци у БиХ, вршећи силу, мијењали Дејтонски споразум кроз четири странца – високог представника и три стране судије у Уставном суду БиХ.

Додик је нагласио да је Дејтонски споразум у себи имао неколико важних одредаба које су омогућиле да се заустави ратни сукоби, те да је међу кључним та да су Срби, Хрвати и Бошњаци прихваћени као констутитувни народи, те да се БиХ састоји од два ентитета – Републике Срспке и ФБиХ.

Filter 2019