Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

Воду прије употребе прокувати

Извор: ФИЛТЕР/Срна

Из КП “Водовод и канализација” Источно Сарајево обавјештава грађане да прије употребе прокувавају воду, због замућења до којег је дошло усљед обилних падавина.

“Моле се грађани који се водом снабдијевају са резервоара Баба, који се пуни са Јахоринских врела, да се придржавају препорука”, наводи се у саопштењу предузећа “Водовод и канализација”.

У саопштењу се додаје да је ријеч о насељима Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Kозаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио Улице српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Обилне падавине узроковале су замућење воде и на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се водом за пиће напаја насеље Трново, због чега се препоручује прекувавање воде.

Из комуналног предузећа обавјештавају потрошаче да су, због откривања тачне локације квара, у насељу Kијево, у 12.00 часова на изворишту Грабски млини упуштали отопину натријум-флуоресцеина, која није опасна по биљни и животињски свијет и нема никаква штетна дејства по околину.

Данас ће се отопина користити ради откривања у којем дијелу корита ријеке Жељезнице је квар, тако што ће се након упуштања у систем, на мјесту гдје је цијев пукла појавити црвена боја у кориту ријеке.

Filter 2019