Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

“Вакцина није направљена да нас убије, већ да нас спасе”: Владика Григорије о томе зашто се вакцинисао…

Извор: Недељник

Епископ диселдорфски и целе Немачке Григорије Дурић објавио је на Инстаграм профилу видео снимак у ком објашњава због чега је одлучио да се вакцинише.

Он је навео да је изабрао да се вакцинише зато што жели да буде здрав.

У четвртак je, о чему сам већ писао, одржан редовни састанак православних епископа у Њемачкој. Дан уочи састанка уприличена је вечера у сједишту Грчке православне цркве у Нирнбергу, на којој је – на моју велику радост – био присутан и руски митроплит Марко, који је познат српској јавности јер говори српски језик и духовно је чедо Светог оца Јустина Ћелијског. 

Један изванредан свештеник Антиохијске православне цркве, који је иначе и љекар, предложио је на поменутој вечери да направимо апел који би се односио на све оно што се у овом моменту догађа око нас. Ријеч је позиву – за који смо потпуно свјесни да носи одређене недоумице – да се људи у својим најближим здравственим центрима вакцинишу. 

Знајући да постоји огроман број оних који се плаше, подозријевају и сматрају да су угрожени тиме, ми смо уз пуну одговорност и са свијешћу да нисмо стручњаци из те области, позвали све људе да се вакцинишу, јер тренутно  – а то је било саборно мишљење свих епископа као и владике руског Марка – не постоји боље рјешење у сузбијању вируса него што је поменута вакцина. 

Моји лични утисци о томе су потпуно ирелеванти, али ћу их навести пошто је много људи збуњено различитим теоријама које допиру са свих страна. Изабрао сам да се вакцинишем јер желим да будем здрав, желим да живим и да будем у друштву људи, а прије свега имам повјерење када је у питању чињеница да вакцина није направљена да нас убије него да нас спасе.

Filter 2019