Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

БОЖОВИЋ: Ситуација стабилна, у току попис штете

Извор: Срна

На подручју општине Источна Илиџа послије поплава ситуација је стабила, а комисије пописују причињену штету, изјавио је Срни начелник општине Маринко Божовић.

Божовић је истакао неколико тачака које су се појавиле као проблематичне, између осталог, једна је на Kасиндослској ријеци на дијелу који је узводно уз Улицу Бошка Вујадина гдје се ријека приближила локалном водоводу са којег се дјелимично снабдијева и Болница “Србија”.

Он је нагласио да су екипе на терену и мишљења је да ће успјети да спријече да се цјевовод прекине.

Божовић је додао да је у току санација дијела Улице Друге сарајевске бригаде, а обезбијеђена је и бензинска пумпа којој је пријетила ријека Жељезница.

“На терену су и пројектанти из Вода Српске који раде ревизију постојећег пројекта и за петак смо договорили састанак када ће се знати даљи конкретнији кораци у вези са овим пројектом”, истакао је он.

Божовић је навео да пописне комисије активно раде на терену, једна пописује штету насталу на земљи која је усљед ерозије и високих вода однесена, а друга пописује материјалну штету на индивидуалним објектима.

Снабдијевање струјом и водом је уредно, школе раде редовно, осим Основне школе “Јован Дучић” у којој, највјероватније, ни сутра неће бити наставе.

Filter 2019