Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

“Guitar United Fest” од 28. до 31. октобра у Источном Сарајеву

Извор: ФИЛТЕР

“Guitar United Fest”– шести међународни фестивал гитаре под слоганом “Guitar Perspective”одржаће се од 28 – 31. октобра 2021. у Источном Сарајеву у сали Kултурног центра Источно Ново Сарајево.

У четвртак 28. октобра, након свечаног отварања у 20.00 часова, наступа доајен класичне гитаре, лауреат међународних такмичења, професор на Музичкој академији Свеучилишта у Загребу, јединствени Иштван Ромер.

У петак, 29. октобра у 20.00 часова, по први пут на Guitar United Festu слушамо фламенко – Даниел “Дани” Хернандез. Изванредни млади гитариста, настављач традиционалне школе фламенка представиће се сопственим и композицијама Пака де Лусије.

У суботу, 30. октобра у Kултурном центру, у 17.00 часова, Хернандез ће одржати и групно предавање-радионицу o теми елемената технике фламенко гитаре.

У суботу, 30. октобра у 20.00, уживаћемо у концерту једног од најзначајнијих гитариста свијета, грка Таноса Мицаласа. Овај, по ријечима критике, “Поета гитарског тона” коме је славни Сергио Асад посветио своја дјела и за њега рекао “Невјероватан гитариста и музичар”, извешће јединствен и узбудљив програм новије музике за гитару.

У недјељу, 31. октобра у 19.00 часова, одржаће се концерт под називом “Подијум за младе” који већ постаје традиција. Наступају најбољи студенти одсјека гитаре Музичке Академије УИС, у класи редовног професора Војислава Ивановића и асистента Александре Ивановић.

Улазнице можете резервисати на и-мејл guitarunitedfest@gmail.com или на број телефона 065/027-890.

Не пропустите Guitar United Fest, истински музички доживљај за све љубитеље гитаре и музике.

Filter 2019