Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Ћосић уручио донацију вртићу у Сокоцу

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је, поводом Недјеље дјетета, посјетио соколачки вртић, којем је уручио донацију и најавио подршку тој установи наредне године.

Ћосић је уручио поклоне, постељину за дјецу у вртићу и опрему за васпитаче, наводећи да је градска управа одлучила да током Недјеље дјетета учини мали гест пажње.

Он је изразио задовољство што и у овој установи, као и у свим које су претходно посјетили, запослени на озбиљан начин брину о дјеци, која су свакој заједници најважнија.

Ћосић је најавио да ће се у 2022. години Град Источно Сарајево потрудити да поред општина, које подржавају и суфинансирају јавне предшколске установе, на адекватан начин подржи рад јавних предшколских установа, као и да подржи приватне вртиће.

“Град Источно Сарајево је комплетан када је у питању систем образовања -предшколско, основно, средњошколско и високошколско образовање и у том сегменту као градска управа желимо да пружимо подршку свима”, рекао је Ћосић.

Вршилац дужности директора соколачког вртића Споменка Маловић рекла је да у овој установи, капацитета 200 дјеце, тренутно борави 158 малишана и да је упис успорен због епидемиолошке ситуације.

Маловићева је додала да је вртић од септембра добио још двије просторије за рад, које су раније биле дате на кориштење Основној школи “Соколац”, те да умјесто ранијих шест, сада дјеца бораве у осам васпитно-образовних група.

Недјеља дјетета обиљежава се од 4. до 10. октобра под слоганом “Заједно можемо све”.

Filter 2019