Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Ћосић: Обезбиједити дозволе за локалне депоније

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да ће се Градска управа Источно Сарајево потрудити да у наредних шест мјесеци три локалне депоније на подручју града буду оспособљене за добијања дозвола за рад за наредних пет година.

Ћосић је данас, на позив директора Јавног предузећа “Kомунално” са Пала Богдана Kлачара, посјетио локалну депонију у општини Пале и упознао се о процесу одлагања и депоновања отпада на овом подручју на законом прописан начин, саопштено је из Градске управе.

“Три депоније на подручју града – једна у Рогатици, гдје се одлаже отпад са Сокоца, друга на Палама, гдје се одлаже отпад са Пала и Источног Старог Града и трећа у Kијеву, гдје се одлаже отпад из Трнова, Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, требало би да оспособимо до нивоа добијања дозвола за рад за наредних пет година да би створили услове за коначно дефинисање питања регионалне санитарне депоније на овом подручју”, рекао је Ћосић.

Он је нагласио да је заједничка обавеза општинских и Градске управе да брину о процесу прикупљања, одлагања и збрињавања комуналног отпада на подручју града.

Ћосић је подсјетио да је град Источно Сарајево годинама уназад усвајао информацију о раду комуналних предузећа, а мањим дијелом се бринуо о трајном и системском рјешавању овог питања.

Он је нагласио да је законска, статутарна, али прије свега људска обавеза, да ово подручје буде сачувано од загађења, те да мјеста на којима се одлаже отпад буду прописно уређена како би била обезбијеђена квалитетна заштита животне средине.

Filter 2019