Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Ђоковићу сервиран ултиматум пред Аустралијан опен

Извор: sputniknews.com

Дани пролазе, али се не слијеже прашина око тога да ли је Новак Ђоковић вакцинисан и да ли ће моћи да учествује на Аустралијан опену гдје брани титулу. Премијер Викторије, државе чији је главни град Мелбурн, поручио је да Србина неће заштитити титуле, већ искључиво вакцина уколико жели да учествује на првом Гренд слему.

Новак Ђоковић је прележао вирус корона, као и поједини чланови његове породице, још 2020. године током Адрија Тура, и послије се у неколико наврата изјашњавао о вакцинама, причајући да није против њих, али да не жели у своје тијело да уноси нешто непознато.

Јасно је да су многи то окарактерисали као борбу против вакцинације, и Новак је ријешио да се више не изјашњава по том питању, док је непознато да ли се вакцинисао или не.

И док Американци наводно, знају нешто више од остатка свијета “лансирајући“ причу да је врло могуће да се Новак Ђоковић вакцинисао јер је пролазио Централ Парком у Њујорку гдје је одржан музички фестивал на којем су могли да присуствују само вакцинисани, из Аустралије је стигао ултиматум! Он јасно гласи да Ђоковић неће моћи да брани титулу, у случају да се није вакцинисао.

– Гренд слем титуле вас неће заштитити. Једино што ће вас заштитити јесте да имате доказе о првој и другој дози вакцине – поручио је Данијел Ендрјуз, премијер Викторије.

И док се директор Аустралијан опена Крејг Тајли свим силама бори да убиједи власт да је беспотребно уводити толико ригорозне мјере, од тога по свему судећи нема ништа.

Право на улазак у земљу “кенгура” имаће само вакцинисани спортисти, као и аустралијски држављани.

– Уколико долазите као туристи или пословно и нисте Аустралијанци који су вакцинисани мислим да су шансе изузетно мале да ћете ући у земљу – рекао је Ендрјуз.

Подсјетимо, и даље није познато да ли је Новак вакцинисан или није, а Аустралијан опен је заказан за 17. јануар и јасно је да ће до тада бити познато да ли ће најбољи тенисер свијета тамо бранити титулу или не.

Filter 2019