Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

У Београду представљена понуда Јахорине за зимску сезону

Извор: Срна

У Београда је данас почела промоција Олимпијског центра “Јахорина” и представљање понуде за предстојећу зимску сезону.

Промоција се одржава на штанду код Културног центра у Кнез Михаиловој улици и већ је у првим сатима привукла велику пажњу Београђана.

Док су се најмлађи скупљали на штанду у жељи да се сликају са маскотом Вучком, старији су се распитивали за садржаје и услуге Олимпијског центра “Јахорина”, као и за цијене и остале услове.

Портпарол Олимпијског центра “Јахорина” Сања Черемиџић рекла је за Срну да су за ову промоцију припремили и ваучере за ски карте са попустом, што увијек изазива интересовање.

Черемиџићева је истакла да Олимпијски центар има много адута за предстојећу зимску сезону, коју очекује спремнији него икада.

– На Јахорини се гради више него било када у историји. Припремамо чак пет нових инсталација вертикалног траснпорта, чији ће капацитет бити повећан за 50 одсто. Наша највећа инвестиција је гондола Пољице, која је на најфреквентнијој локацији на Јахорини. Она ће бити повезана са нашом топлом везом и олимпијсклом баром, који се такође реновира – навела је Черемиџићева.

Истичући да све то говори о огромном унапређењу скијашке инфраструктуре на Јахорини, она је подсјетила да је изградња шестосједне жичаре Рајска долина у завршној фази, као и да се шестосјед Трново гради на потпуно новој стази, гдје је направљен и дјечији полигон.

– Радимо и систем освјетљења на ски стази “Новак Ђоковић”, тако да ће још један нови километар ски стазе бити доступан за ноћно скијање. Тиме ће Јахорина имати чак пет километара стаза за ноћно скијање – нагласила је Черемиџићева, додајући да ће све то данас и сутра бити представљено Београђанима.

Она је захвалила Представништву Републике Српске у Србији за помоћ у организацији промоције, а из Представништва су узвратили да ће Олимпијском центру “Јахорина” увијек бити на располагању, као што су били и до сада.

– Већ неколико година активно подржамо Олимпијски центар Јахорина на промоцији туристичке понуде ове планине, како у зимској, тако и у љетној сезони, као и на представљању пројеката који су реализовани и планирани да буду реализовани у функцији обогаћивања туристичке понуде олимпијске Јахорине – поручили су из Представништва Републике Српске у Србији.

Filter 2019