Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Усвојен Извјештај о извршењу буџета Општине Пале за првих шест мјесеци 2021. године

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

На данашњој 6. редовној сједници Скупштине општине Пале усвојен је Извјештај о извршењу буџета општине Пале за првих шест мјесеци 2021. године. Буџет је извршен у износу од 4.671.092 КМ, од планираних 4.999.285 КМ.

Начелник оптшине Пале Бошко Југовић рекао је да је општина првих пола године пословала са суфицитом, јер се финализација планираних инвестиција очекује крајем јесени.

„Када су инвестиције у питању, донијели смо одлуку о изградњи друге фазе топловода за измјештање топлане и то је подршка Програма Организације уједињених нација (УНДП) енергетске ефикасности гдје ће УНДП донирати 140.000 КМ општини Пале за замјену лед расвјете. Такође, када је у питању измјештање топловода, донијели смо одлуку да ту причу развдојимо на двије фазе. Једну коју ћемо финансирати ове године, а другу догодине, тако да ћемо мање губити времена и брже ићи у реализацију пројекат“, рекао је Југовић.

На данашњој сједници Скупштине општине Пале сви пристуни одборници подржали су Приједлог о преименовању Дома здравља „Пале“ у Дом здавља „Стана Томић“.

„Овим преименовањем, општина Пале прави преседан у Европи. Именоваћемо здравствену установу по медицинској сестри и тиме ћемо да дамо дужно поштовање према средњем медицинском кадру који чине 90% посла у здравственим установама, а поготово што је госпођа дала највредније у Одбрамбено-одаџбинком рату, а то је свој живот“, истакао је Предраг Благојевић из ДЕМОС-а.

На данашњој сједници Скупштине општине Пале, одборници су усвојили и Извјештај о спроведеној ревизији Општине Пале за протеклу годину, те задужили извршну власт да испуни препоруке ревозора наведене у извјештају.

Одборник ПДП Игор Тошић истакао је да клуб одборника ПДП није подржао ревизорски извјештај о којем се данас расправљало на сједници Скупшине Пале, као ни одлуку о изградњи топловода.

„Клуб одборника ПДП није подржао ревизорски извјештај из неколико разлога као што су огроман број директних споразума,као и велика нетранспарентност што се тиче ооштинске управе. Када говоримо конкретно о топловоду, гдје је и начелник у једном дијелу признао да не постоји грађевинска дозвола за ствари које су већ урађене, а то се односи на прву фазу топловода, идемо са другом фазом топловода по неком локалитету о којем се говори да је то потенцијални локалитет нове топлане. По регулационом плану, она ту не постоји. Предвиђена је стамбено-пословна зграда и по Регулационом плану ту није уцртана“, рекао је Тошић.

Filter 2019