Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Уручене играчке вртићу „Бубамара“

Извор: Паљанске новости

Поводом Недјеље дјетета, која се сваке године обиљежава у првој седмици октобра, градска управа Источно Сарајево обезбиједила је играчке паљанском вртићу „Бубамара“ у вриједности од 3.000 КМ.

Играчке су данас вртићу уручили градоначелник Љубиша Ћосић и начелник општине Пале, а малишани су за њих припремили симболичан програм.Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је са начелником Југовићем данас обишао најбројнији вртић у граду, али да подршка градске управе не изостаје ни према другим градским обдаништима.

„Оно што ће, засигурно, бити задатак Града, али и градских општина, јесте да у наредном периоду пружамо подршку у раду ових дјечијих јавних установа, како бисмо, кроз јачање инфраструктуре у којој бораве дјеца, подржали образовно – васпитни процес у којем учествују и васпитачи и дјеца. У Палама имамо `Бубамару`, у Источном Новом Сарајеву вртић `Патријарх Павле`, у Сокоцу такође јавно обданиште и желим да нагласим да ћемо се у идућој години, кроз буџет града, потрудити да пружимо подршку и јавним, али и приватним обдаништима. Предшколско образовање је јако битно у одгоју дјетета, одрастању човјека и, једноставно, локалне заједнице немају право да занемаре овај сегмент образовања“, истакао је Ћосић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је данашња посјета вртићу организована у оквиру Недјеље дјетета како би се показала подршка управи вртића, као и васпитачицама које улажу напоре у васпитању најмлађих Паљана.

„Формалним отворењем надограђеног дијела вртића `Бубамара` није престала подршка и Града и Општине овој установи. Она је понос свих нас и ево, у Недјељи дјетета, договорили смо да посјетимо вртић, да видимо како све функционише и видимо осмијех на лицима малишана због нових играчака. Овом приликом, изражавамо пуну подршку управи вртића, као и свим васпитачима које себе несебично улажу у васпитање наше дјеце, како би израсли у узорне грађане општине Пале и Републике Српске. Подршка овоме вртићу и даље ће бити интензивна и гледаћемо да извучемо максимум како би ова дјеца имала оно што заслужују – срећно дјетињство“, додао је Југовић.

Директорица вртића „Бубамара“ Вања Југовић захвалила је градоначелнику и начелнику на посјети и поклонима, али и подршци коју током читаве године пружају овој дјечијој установи.

„Данашњом посјетом и поклонима јако су усрећили наше малишане, а играчкама смо обогатили и наш фонд у вртићу. У питању су све квалитетне играчке које су нам биле потребне, а које ћемо сигурно дуго користити у свим вртићким групама. Ово је још једна, за нас изузетно важна и вриједна активност, коју практикујемо сваке године, а то је везивање овога вртића са локалном заједницом и са њиховим институцијама – општинском и градском управом“, навела је Југовићева.

Вртић „Бубамара“ тренутно прима око 300 дјеце узраста од шест мјесеци до шест година, распоређених у 12 васпитно – образовних група, од чега пет јаслићких и седам вртићких, што га чини једним од највећих вртића у Републици Српској.

Filter 2019