Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Упуцан Србин у Звечану, ситуација у центру Сјеверне Митровице се смирује

Извор: Танјуг

Припадници косовске полиције за економски криминал и царине затворили су више продавница у сјеверном дијелу Kосовске Митровице и околним мјестима и на тај нацин изазвали реакцију житеља тог града, који су камионима и возилима блокирали поједине градске улице и раскрснице.

Припадници интервентне јединице косовске полиције налазе се и у сусједној општини Звечан, јавља РТС.

Kосовска полиција се огласила саопштењем у којем наводи да је у “раним јутарњим часовима започела полицијске операције у циљу реализације стратешких циљева на спречавању кривичних ђела, посебно у борби против кријумчарења робе”.

Kако се наводи у саопштењу, “акција се спроводи у региону Приштине, Пећи, Јужне и Сјеверне Митровице”, преноси Kосово онлајн.

Након што су припадници косовске полиције сузавцем и шок бомбама данас интервенисали против грађана, који су се у сјеверном дијелу Kосовске Митровице окупили у знак протеста због њихове акције, из јужног дијела града стигли су и припадници Росу.

Према последњим информацијама, један Србин је упуцан у Звечану, и он се тренутно налази у тешком стању, јавља Kосово онлине.

“Новости” преносе да је ријеч о Срећку Софронијевићу из Звечана и да је он рањен након што су припадници косовске полиције отворили ватру на окупљене грађане у Звечану.

“Повреда је нанијета ватреним оружјем. Повријеђена му је лопатица и ребро, спремамо се за операциону салу како би му извадили метак. Он се налази у интезивној њези и у тешком је стању”, рекао је за Kосово онлине Златан Елек, директор KБЦ Kосовска Митровица.

Предсједник Србије Александар Вучић упутио се данас у Рашку на хитан састанак са представницима Срба на Kосову и Метохији.

То је потврђено Тањугу у Предсједништву Србије.

Filter 2019