Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Тикву тешку 50,5 кг узгојио Миланко Станојевић из Фоче

Извор: Срна

На манифестацији „Дани тикве“ у Источном Сарајеву, награду од 200 KМ освојио је Миланко Станојевић из Фоче, који је узгојио најтежу тикву, тежине 50,5 килограма.

„Није никаква посебна сорта тикве у питању. Сјеме је бачено с краја њиве и у овој сушној години је порасла до те тежине. Није једина, има их на десетине, али су можда мало мање“, изјавио је Срни Станојевић, додајући да је и прије двије године учествовао на овој манифестацији.

Предсједник Удружења грађана „Пробуди се“ из Источног Сарајева, Роксанда Мичић, истакла је да ће за мјесец дана, сјеме побједничке тикве бити подијељено грађанима.

Сјеме се на прописан начин оставља до прољећа, када ће Удружење да организује његову подјелу грађанима.

Награда за најмању тикву, чија је тежина око шест грама, припала је Милкици Мочевић, а најљепшу тикву узгојила је Дивна Гајевић.

Штанд Еколошког газдинства „Влачић“ из Требиња, проглашен је најљепшим на овогодишњој манифестацији „Дани тикве“, а награда за најукусније јело припремљено од тикве, припала је ученицима Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева.

У оквиру манифестације, ученици основних школа су се представили литерарним и ликовним радовима.

Најљепше ликовне радове нацртале су Теодора Драшкић, Лена Ивановић и Ива Вуковић.

У категорији најбољих литерарних радова, прво мјесто је припало Емилији Богдановић, друго Ружици Kатић, а треће Ивани Батинић.

Поводом манифестације „Дани тикве“, раније је био објављен јавни позив за избор најљепшег дворишта, балкона и простора заједница етажних власника, те су данас најбољима уручене пригодне награде.

На манифестацији „Дани тикве“ у Источном Сарајеву, 65 излагача је представило богат асортиман пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина, а за сутра је најављен пијачни дан, уколико временски услови буду повољни.

Filter 2019