Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Strahinja Erić najbolji sportista grada za 2020. godinu

Izvor: Srna

Strahinja Erić, član paljanskog Smučarskog kluba “Sarajevo – Istočno Sarajevo”, proglašen je za najboljeg sportistu grada Istočno Sarajevo za prošlu godinu.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Milan Vitković iz Kik-boks kluba “Kule” iz Trnova, a najuspješniji sportski klub je Ženski odbojkaški klub “Jahorina” iz Pala.

Najuspješniji sportski radnik je Predrag Dobrilović iz Futsal kluba “Glasinac” iz Sokoca, a u kategoriji najuspješnijeg sportiste, invalida i lica sa posebnim potrebama proglašen je Njegoš Mihajlović iz Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnom potrebama “Sunce” iz Pala.

U kategoriji najuspješnijeg udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama proglašeno je Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnom potrebama “Sunce” iz Pala.

Za perspektivne sportiste grada izabrani su Marko Memedović iz Atletskiog kluba “Glasinac” iz Sokoca, Viktor Milić iz Kik-boks kluba “Kule” iz Trnova, Anđela Vico iz Džudo kluba “Sparta” iz Istočne Ilidže, Stefan Kovačević iz Karate kluba “Slavija” iz Istočnog Novog Sarajeva i Boris Stanojević iz Smučarskog kluba “Romanija” iz Pala. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je, bez obzira što je 2020. bila godina virusa korona, manje aktivnosti i takmičenja, sport u Istočnom Sarajevu nastavio da funkcioniše, a sportski klubovi nastavili da okupljaju svoje takmičare.

Ćosić je naglasio da je današnje proglašenje obavljeno skromnije nego prethodnih godina zbog virusa korona, te čestitao najboljim i poželio im sreću u budućem radu.

On je naveo da u gradu ima mnogo sportskih klubova koji okupljaju djecu i usmjeravaju u pravcu zdravog fizičkog i mentalnog odgoja.

Ćosić je istakao da ovi mladi ljudi trebaju i moraju da budu uzor i pokazatelj budućim generacijama i samo na taj način će se sport u Istočnom Sarajevu učiniti još masovnijim i organizovanijim.

“Grad će biti sve snažnija podrška kako pojedincima tako i sportskim klubovima i trudićemo se da uvijek nagrađujemo i podržavamo najbolje, ali i da vodimo računa o najmlađima”, rekao je Ćosić.

Strahinja Erić je zahvalio gradu Istočno Sarajevo, koji je prepoznao njegove rezultate i uspjehe, kao i opštini Pale, koja ga je proglasila za sportistu godine.

Erić je naglasio da je u 2020. postao sveukupni balkanski prvak u skijaškom trčanju disciplina 10 kilometara i sprint, kao i vicešampion, a u ovoj godini je osvojio normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu, koje će biti održane u februaru 2022.

On je dodao da je u sprintu imao najbolje rezultate na balkanskom prvenstvu i nada se da će u tome ostvariti i najbolji rezultat na Olimpijskim igrama.

“Nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu i da ću osvjetlati obraz grada Istočno Sarajevo”, rekao je Erić. 

Filter 2019