Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Sokolac: Prihvaćeni izvještaji o osnovnom i predškolskom vaspitanju

Sokolac- sjednica Skupštine opštine

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Sokolac prihvatili su na današnjoj sjednici izvještaj o uspjehu učenika Osnovne škole „Sokolac“ i izvještaj o vaspitno-obrazovnom radu u sokolačkom vrtiću za 2020/2021, te godišnji program rada predškolske ustanove za 2021/2022. godinu.

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić rekao je novinarima da su prethodne godine, zbog specifičnog načina rada usljed pandemije, pravljeni ustupci pri provjeri znanja učenika i ocjenjivanja, pa je prolaznost bila 100 odsto, sa mnogo odličnih učenika i 12 vukovaca u devetim razredima.

On je dodao da se od 1. septembra nastava odvija u kompletnim odjeljenjima sa časovima po 45 minuta, uz sprovođenje svih epidemioloških mjera.

Prema njegovim riječima, iako se epidemiološka situacija na području Sokoca pogoršava, u ovoj školi nije alarmantno stanje i nijedno odjeljenje nije u izolaciji.

„Trenutno je 19 učenika ove škole u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim osobama, a kod četiri učenika i tri nastavnika potvrđen je virus korona“, izjavio je Rajić i dodao da to ne utiče na redovno odvijanje nastave.

Vršilac dužnosti direktora sokolačkog vrtića Spomenka Malović rekla je, podnoseći izvještaj o vaspitno-obrazovnom radu u protekloj i programu rada u ovoj godini, da je povećan broj djece u ovoj ustanovi, te da je vrtić dobio na korištenje još dvije prostorije u okviru objekta koje je ranije koristila Osnovna škola „Sokolac“.

Ona je dodala da vrtić trenutno ima 158 djece u osam vaspitno-obrazovnih grupa, cijena boravka je 150 KM, te podsjetila da upis mališana još traje i da su sva djeca primljena po konkursnoj proceduri.

Malovićeva je istakla da je virus korona trenutno potvrđen kod troje djece sa blažim tegobama.

Srđan Knežević, koji je od danas predsjednik kluba odbornika Demosa u Skupštini opštine Sokolac, rekao je Srni da odbornik Njegoš Samardžija, koji je do sada bio nezavisni odbornik i predsjednik kluba Demosa, od ove sjednice nastupa kao nezavisni odbornik i djelovaće i dalje u skupštinskoj većini koju čine odbornici SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske.

Novoformirani klub Demosa, osim novog predsjednika Kneževića, čine odbornici Srna Rajak i Dušica Maksimović.

Na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojena i odluka o prodaji zemljišta putem licitacije na lokalitetu Golo brdo u selu Vidrići kod Sokoca, na kojoj je u toku izgradnja etno-vikend naselja.

Filter 2019