Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Састанак Ћосића и Фенг Веија: Разговарно и о пројекту водонабдијевања

Извор: ФИЛТЕР

Градоначелинк Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, јутрос се састао са директором кинеске компаније „SINOHYDRO BUREAU 7CO.,LTD“ за БиХ, Фенг Веијем.

Како је наведено, разговарано је о неколико битних инфраструктуралних пројеката на подручју града, те је договорено да ће Градска управа припремити прелиминарне информације које се тичу неколико пројеката.

”То се односи, прије свега, на пројекат водоснабдијевања града, затим пројекат повезивања тунелом Источног Новог Сарајева и Пала, пројекат изградње гондоле из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе према Јахорини, те могућности инвестиције у вјетроелектране на подручју града, са акцентом на Соколац и планинске дијелове Источног Сарајева.”, саопштено је из кабинета градоначелника.

Напомиње се да ова кинеска компанија у Републици Српској тренутно гради хидроелектрану на ријеци Неретви у Улогу, за коју очекују да ће је завршити до 2023. године, изводи припремне радове за изградњу дионице ауто-пута од Бањалуке до Мркоњић Града, а припрема се и за инвестицију у изградњу цементаре у близини Приједора.

Ријеч је веома значајној компанији која све своје пројекте реализује по принципу “кључ у руке“ уз обезбијеђено финансирање, пројектовање и извођење радова.

Filter 2019