Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

РЈ “Електродистрибуције” Соколац: Спремније дочекују зиму него претходних година

Извор: Срна

Управник електродистрибутивне Радне јединице Соколац Срђан Kнежевић рекао је Срни да се у сарадњи са соколачким Шумским газдинством “Романија” ради на проширењу трасе и прокресу растиња уз дио далековода који води према Врелу Биоштица.

Он је додао да се овај посао обавља у оквиру припрема за предстојећу зиму како би се смањио број испада далековода и обезбиједило редовније снабдијевање црпних пумпи на Врелу Биоштица, са кога се преко водовода Биоштица напаја око 80 одсто становништва општине Соколац.

Дужина трасе на којој се већ шест дана врши проширење и прокрес је око четири километра и радови ће трајати још седам дана.

Kнежевић је додао да је електродистрибутивна Радна јединица добила одобрење од Јавног предузећа шумарства “Шуме Републике Српске” за проширење трасе у близини далековода јер је ријеч о значајном објекту за грађане локалне заједнице.

Након завршетка прокреса радници “Електродистрибуције” ће радити на замјени дотрајалих далеководних стубова на овом дијелу далековода.

Kнежевић је навео да се упоредо са прокресом на дијелу далековода за Врело Биоштица ради и на реконструкцији дијела далековода Унис, гдје се врши замјена дотрајалих стубова и уградња бетонских ногара на релацији Новосеоци, Бјелосављевићи, Подроманија, Дикаљи, Педише.

“Овим активностима завршавамо овогодишњу грађевинску сезону и доста спремније дочекујемо зиму него претходних година”, изјавио је Kнежевић.

Он је подсјетио да је у електродистрибутивној Радној јединици Соколац ове године, уз редовно одржавање, урађено много на унапређењу услова за редовно снабдијевање потрошача на подручју општине Соколац.

Kнежевић је навео да је у протеклом дијелу године урађена реконструкција дијела далековода Соколовићи, дијела далековода Kаљина и ђела далековода Унис.

Електродистрибутивна Радна јединица Соколац ђелује у оквиру предузећа “Електродистрибуција” Пале.

Filter 2019