Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

РУЦЗ: Потписан споразум са Руском хуманитарном мисијом

Извор: Срна

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић и руководилац Руске хуманитарне мисије на Балкану Михаил Бонда, потписали су данас у Источном Сарајеву споразум о сарадњи.

Новитовић изразио је задовољство што је потписивањем споразума сарадња учвршћена и проширена, па сада у случају природне катастрофе постоји могућност директне помоћи Русије и њених грађана кроз Руску хуманитарну мисију.

„Част ми је и задовољство што сам са регионалним представником Руске хуманитарне мисије за Балкан, потписао споразум који је само формално-правно ту да учврсти нашу даљу сарадњу и активности“, рекао је Новитовић новинарима.

Он је појаснио да се сарадња односи и на превентивно дјеловање, организацију, обуку и оспособљавање припадника.

Новитовић каже да Републичка управа цивилне заштите и грађани Републике Српске имају пријатеље и на Истоку и на Западу, али да изузетно цијене пријатељство братске Русије и руског народа.

„Те односе желимо да његујемо и усавршавамо и да што више бенефита Републичка управа и систем заштите и спасавања у Републици Српској, добије кроз сарадњу са Руском хуманитарном мисијом“, рекао је Новитовић.

Бонда је изразио наду да ће ова сарадња довести до конкретних пројеката.

„Руска хуманитарна мисија ради у многим крајевима свијета, у Сирији, Авганистану и многим земљама Јужне Америке, али искрено и од срца приоритет нам је српска јавност и Република Српска“, рекао је Бонда.

Он је изразио захвалност представницима Републичке управе цивилне заштите, што су били спремни на сарадњу на обострано задовољство.

Бонда је истакао да су односи са Републиком Српском и рад са људима са ових простора приоритет.

„Надамо се да ће наша знања, научна достигнућа у будућности у свим организационим и свим другим околностима бити резултат наше сарадње. Потрудићемо се да у будућем периоду заједно са нашим сарадницима са ових простора из Републике Српске и из региона урадимо праве пројекте који ће бити од користи цијелом народу“, рекао је Бонда.

Filter 2019