Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Републичко тужилаштво: Институт за јавно здравство незаконито набављао опрему

Извор: РТРС

Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, утврдило је постојање незаконитих радњи Института за јавно здравство Републике Српксе у поступку јавне набавке камера за мјерење тјелсне температуре и медицинске опреме за потребе УКЦ-а Српске.

– У оквиру истраге коју проводи Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, тужилаштво је утврдило постојање незаконитих радњи у поступку јавне набавке термалних камера за мјерење тјелесне температуре за потребе УКЦ-а Српске коју је проводио Институт за јавно здравство Српске, чиме је правном лицу “А.Р.М.С системи” Бањалука прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава која прелази 50.000 КМ, те јавне набавке медицинске опреме, чиме је правним лицима “Travel4Fun” Бањалука и Промединг Лакташи прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава у износу од 550.000 КМ – саопштено је из Тужилаштва.

Тужилаштво проводи истрагу и у вези са поступцима јавне набавке медицинске опреме које је проводила Болница “Свети апостол Лука” у Добоју за потребе ове болнице и потребе ЈУ “Дом за старија лица Добој”.

Припадници МУП-а Српске извршили су претресе на више локација, а у вези са незаконитим радњама у поступцима јавних набавки.

– МУП ове активности проводи по налогу Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала – наводи се у саопштењу.

Filter 2019