Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Пронађена и санкционисана лица која су пуцала у Источној Илиџи

Извор: Полицијска управа Источно Сарајево

Полицијској станици Источна Илиџа, 15.10.2021. године пријављено је да у Ксиндолској улици у Источној Илиџи непозната лица пуцају из ватреног оружја.
Полицијски службеници оперативним радом  дошли су до сазнања да се у везу са пријављеним догађајем могу довести лица иницијала М.М.К. и Ђ.Л. из Источне Илиџе.

На основу наредбе суда а уз сагласност тужиоца Окружног Јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је претрес стана и других просторија које користи М.М.К. којом приликом су пронађене и одузете двије пушке, гасни пиштољ и 74 комада метака различитог калибра, а наведено лице лишено слободе.
Након документовања предмета против М.М.К. Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“. 

Такође, лицима М.М.К и Ђ.Л. издати су прекршајни налози за почињен прекршај „Неовлаштена употреба ватреног оружја“ из члана 16. Закона о јавном реду и миру РС и члана 34. Закона о оружју и муницији РС.

Filter 2019