Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Промовисана аутобиографска књига “Рат и Мир-а”

Извор: Срна

На Палама је вечерас промовисана књига Мире Таланге “Рат и Мир-а”, која је настала на принципу модерне психологије.
Таланга је новинарима рекла да је књига аутобиографска и у њој су описана њена преживљавања одређених ситуација током рата, догађаја од дјетињства до одласка у Њемачку.

Kњига је, како је навела, састављена од кратких, сажетих прича, из којих ће читаоци препознати да је вријеме да нешто промијене у свом животу, од подизања самопоуздања, скупљања храбрости.

Таланга каже да је ово прва промоција књиге, на којој је радила двије године.

Она је навела да јој је мотивација за писање књиге дошла из рада на себи, захваљујући едукацијама за професионалног тренера и НЛП тренера, на које је ишла почетком пандемије вируса корона.

“Те едукације су ми подигле самопоуздање, стекла сам храбрости, што је потребно у писању књиге“, додала је Таланга.

Kњигу је штампао графички студио “Дис копи” Пале, а лекторисао професор са Филозофског факултета на Палама Саша Kнежевић.

Таланга је рекла да је за дизајн књиге била задужена Сашина кћерка Соња Kнежевић, која је имала визују да то изгледа као јинг и јанг и сунце према коме тежимо, према свјетлости и миру у себи.

Она је рекла да ће ускоро почети да ради на другој аутобиографској књизи у којој би требала писати о рату, јер је то мало потиснута тема, с обзиром да се већина не жели враћати у прошлост и сјећати неких догађаја.

“Ја бих, ипак, из тог рата да се извуче поука. Тако да ће моја сљедећа књига бити о томе, о тешким почецима“, рекла је Таланга.

Мира Таланга је рођена у Сарајеву 1968. године. Она је супруга, мајка и бака која живи у Фрајбургу и долази повремено на Пале. Ради као лајф коуч и НЛП тренер.

Filter 2019