Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Претреси у Бањалуци и Добоју: Проширена истрага у афери “корона уговори”, под лупом набавка опреме за добојску болницу

Извор: Глас Српске

Полиција у оквиру истраге набавке заштитне опреме за добојску болницу “Свети апостол Лука” врши претресе у Добоју и Бањалуци, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

-Претреси се раде по наредби Окружног суда Бањалука. На подручју града Добоја врше се претресе локација коју користи лице М.Г. из Добоја,а претресају се и локације у Бањалуци коју корисити лице В.В, као и фирма чији је он директор-саопштено је из МУП а РС

Истакли су да се претреси врше под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а у оквиру истраге која се односи на јавне набавке медицинске заштитне опреме за болницу „Свети апостол Лука“ у Добоју, као и друге медицинске опреме коју је набављао Инсититут за јавно здравство Републике Српске  у прошлој години.

Тадашњи директор Института Бранислав Зељковић ухапшен је прошлог мјесеца са тројицом саучесника због сумње у злоупотребе тешких више од 700.000 марака приликом набавке медицинске опреме. Сви ухапшени начазе се у притвору.

Filter 2019