Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Прву дозу вакцине примило 6.639 грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе

Извор: Срна

Обје дозе вакцине против вируса корона примило је 6.193 грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је рекао да је прву дозу вакцине примило је 6.639 грађана ових локалних заједница.

Према његовим ријечима, током ове седмице 98 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајево примило је прву дозу вакцине против вируса корона, а другу дозу 172.

“Само данас смо првом дозом вакцине против вируса корона вакцинисали скоро пола, од укупног броја. Вјероватно се људи због раста броја заражених одлучују на вакцинацију”, истакао је Васиљевић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији на подручју ових локалних заједница, Васиљевић је рекао да је доста озбиљна, евидентирано је више од 100 активних случајева, међу којима су и дјеца.

Према његовим ријечима, у ковид амбуланту, у којој је рад у двије смјене, дневно се јави у просјеку 70 лица, међу којима су и она који долазе на контролу.

Васиљевић је рекао да ће се вакцинација грађана без најављивања обављати и наредне седмице, у термину од 13.00 до 18.00 часова, у просторијама преко пута Дома здравља, као и да су на располагању све вакцине.

Уколико дође до евентуалних промјена везаних за имунизацију, Васиљевић је навео да ће грађани бити на вријеме обавијештени.

Filter 2019