Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Павловић поднио оставку

Извор: РТРС

Далибор Павловић поднио је данас оставку на функцију градоначелника Приједора.

Он се огласио саопштењем са јавност.

– Као носилац јавне функције и први човјек града Приједора, сносим одговорност да своје суграђане. али и ширу јавност извјештавам о послу који обављам баш као и о приватном животу уколико он утиче на добробит заједнице у чијој сам служби. Како писања и јавни прогон мене као човјека разним спиновима, вријеђањима, омаловажавањима, која су се посљедньих дана у појединим медијима појавила могу да уздрмају однос повјерења које са грађанима Приједора градим од ступања на функцију, овим путем обавјештавам јавност да прихватам приједлог предсједника СНСД-а Милорада Додика – саопштио је Павловић.

Истакао је да је за девет мјесеци рада стабилзовао буџет града Приједора.

– Ја сам са својим тимом из дефицита од 4,2 милиона КМ и 1,1 милионских судских пресуда успио да стабилизујем буџет и исплатим све обавезе које је град имао – додао је Павловић.

Додао је да су започети многи инфраструктурни пројекти.

– У завршној фази су преговори са два инвеститора гдје ћe бити запослено преко 200 људи. Приједор је постао градилиште и почео је ла се развија и живи. То је мој успјех. Својим суграђaнима који су осјетили нелагоду због мене, а због нечасног, нељудског и некоректног діеловања опозиције, којој ништа није свето, овим путем се дубоко извињавам. Желим да се захвалим свима на сарадњи, а онима од којих сам добио на хиљаде порука подршке обећaвам да ћу и након функције, остати човјек каквог ме знате. Спреман да помогнем свима. Људскост и поштење ми нису, нити ће моћи да униште. Правду ћy доказивати путем суда и нећy одустати од ње. Устрајаћу у настојању да збацим неправду која ми је овим путем нанесена – закључио је Павловић.

Према Закону, избори би требало да буду одржани у року од 90 дана, али не прије 30 дана.

Подсјећамо, предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да очекује оставку градоначелника Приједора Далибора Павловића, јер сматра да је то најбоље за њега након онога шта је урадио.

 – Оно што се могло видјети у јавном простору за мене је морално неприхватљиво, политички неодрживо и мислим да је за њега лично најбоље да напусти ту функцију – рекао је Додик.

Filter 2019