Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Opština Istočno Novo Sarajevo obilježila ”Dječiju nedjelju”

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

„Zajedno možemo sve“, ovogodišnji je slogan Međunarodne tradicionalne manifestacije „Dječija nedjelja“, koja se obilježava od 4. do 10. oktobra.

Povodom „Dječije nedjelje“, đaci prvaci iz Osnovne škole „Sveti Sava“ Istočno Sarajevo i mališani vrtića „Patrijarh Pavle“, „Maca“ i „Vratite nam osmijeh“ danas su posjetili Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo.

Uz mnoštvo pripremljenih slatkiša, sokića i balona naše današnje goste srdačno su dočekali zamjenik načelnika opštine, Aleksandar Kostović i šef kabineta, Dejan Romić.

U obraćanju našim najmlađim sugrađanima, Kostović i Romić su istakli da lokalna samouprava daje doprinos poštovanju dječijih prava i uvažavanja njihovih potreba, a dokaz za to je i izgradnja objekta nove osnovne škole u ulici 9. januara.

Mališani su tokom prijema bili veseli, a pored njihovog smijeha čuli smo i recitacije pjesmica, te su usmeno i putem crteža istakli svoja prava koja su uz pomoć svojih vaspitača napisali.

Rukovodstvo opštinske uprave poručilo je da je sedmica obilježavanja „Dječije nedjelje“ odlična prilika da se kroz dodatne aktivnosti svih institucija i službi, ukaže na važnost prepoznavanja potreba svakog djeteta i adekvatnog reagovanja u svim situacijama u kojima se djeca nađu – u kući, školi, lokalnoj zajednici, medijima.

Filter 2019