Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Општина Источно Ново Сарајево обиљежила ”Дјечију недјељу”

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

„Заједно можемо све“, овогодишњи је слоган Међународне традиционалне манифестације „Дјечија недјеља“, која се обиљежава од 4. до 10. октобра.

Поводом „Дјечије недјеље“, ђаци прваци из Основне школе „Свети Сава“ Источно Сарајево и малишани вртића „Патријарх Павле“, „Маца“ и „Вратите нам осмијех“ данас су посјетили Општинску управу Источно Ново Сарајево.

Уз мноштво припремљених слаткиша, сокића и балона наше данашње госте срдачно су дочекали замјеник начелника општине, Александар Костовић и шеф кабинета, Дејан Ромић.

У обраћању нашим најмлађим суграђанима, Костовић и Ромић су истакли да локална самоуправа даје допринос поштовању дјечијих права и уважавања њихових потреба, а доказ за то је и изградња објекта нове основне школе у улици 9. јануара.

Малишани су током пријема били весели, а поред њиховог смијеха чули смо и рецитације пјесмица, те су усмено и путем цртежа истакли своја права која су уз помоћ својих васпитача написали.

Руководство општинске управе поручило је да је седмица обиљежавања „Дјечије недјеље“ одлична прилика да се кроз додатне активности свих институција и служби, укаже на важност препознавања потреба сваког дјетета и адекватног реаговања у свим ситуацијама у којима се дјеца нађу – у кући, школи, локалној заједници, медијима.

Filter 2019