Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Опозиција ће имати заједничког кандидата за градоначелника Приједора

Извор: Срна

ПДП, СДС, ДНС, СПС и Листа за правду ред Небојше Вукановића имаће заједничког кандидата за градоначелника Приједора на ванредним изборима у овом граду, договорено је вечерас на састанку делегација ових опозиционих странака.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је рекао да је на састанку договорено и да опозиција настави заједнички да дјелује у наредном периоду.

“Наступићемо у оквиру колације, коју ћемо формирати до краја седмице, а очекујемо подршку и других опозиционих парија за нашег кандидата”, рекао је Бореновић новинарима након састанка.

Прдсједник СДС-а Мирко Шаровић је рекао да је на састанку закључено и да ће бити настављене активности у вези са организовањем протеста и окупљања, с обзиром да власт у Републици Српској, како је навео, није испунила ниједан од захтјева опозиције на протесту одржаном у Бањалуци 2. октобра.

ЦИК: За изборе у Приједору пријављено 11 странака и пет независних кандидата

Централна изборна комисија БиХ разматрала је на данашњој сједници Извјештај о извршеним провјерама политичких субјеката за учешће на Пријевременим изборима за градоначелника Града Приједора 12. децембра и овјерила пријаве за 11 политичких странака и пет независних кандидата.

За учешће на Пријевременим изборима за градоначелника Града Приједора овјерене су политичке странке и независни кандидати: СДС – Српска демократска странка, ПДП – Партија демократског прогреса, ДНС – Демократски народни савез, Савез независних социјалдемократа – СНСД – Милорад Додик, Радничка партија, Лијево крило.

Овјерени су и РЕ-БАЛАНС, Круг, СНС ФБиХ – Само најбољи иду напријед, Демократски центар Републике Српске, Отаџбинска странка, Слађана Радаковић, Данијел Симатовић, Младен Унијат, Вијекослав Крнета и Саша Ступар.

– У складу са Упутством о редослиједу изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Града Приједор овјерене политичке странке захтјеве за овјеру коалиција подносе до петка, 29. октобра до 16.00 часова – саопштено је из ЦИК-а.

Filter 2019