Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Одређен притвор директору добојске Болнице

Извор: РТРС

Окружни суд Бањалука одредио је притвор директору добојске Болнице “Свети апостол Лука” Младену Гајићу због сумње да је злоупотријебио службени положај у поступцима јавне набавке медицинске опреме за вријеме панедмије вируса корона, објављено је на интернет страници овог суда.

Притвор је одређен на приједлог Републичког јавног тужилаштва.

– Поступајући судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, одредио је притвор осумњиченом М. Г. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315. став 4. у вези са ставом 1. и 2. Кривичног законика Републике Српске, који може трајати најдуже мјесец дана, а рачуна се почевши од часа лишења слободе 6. октобра у 06.30 часова, те може трајати најдуже до 6. новембра до 06.30 часова – пише на страници Суда.

Подсјећамо, Гајић се сумњичи да је, користећи ванредну ситуацију проглашену за територију Републике Српске због епидемилошке ситуације, заједно и по претходном договору, прибавио знатну имовинску корист правном лицу “Травел фор фан” из Бањалуке на штету буџетских средстава у поступцима јавних набавки медицинске опреме, иако исти није регистрован за промет медицинском опремом.

Тужилац је предложио притвор због основане бојазни да ће боравком на слободи осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Ова мјера предложена је и због тежине кривичног дјела, начина извршења или посљедица кривичног дјела и као и због тога што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Гајић је ухапшен прије два дана, када и директор фирме “А. Р. М. С. Системи” Владимир Вулетић, којем није одређено задржавање, јер је испољио симптоме вируса корона. Даље поступање зависиће од резултата теста и његовог стања.


Filter 2019