Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Odbornici SO Pale obavezali OC Jahorina da kupi sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

Autor: FILTER/V.Č.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale odbornici su bili jedinstveni u dijelu koji se odnosi na korištenje javnih saobraćajnih površina na Jahorini.

Kako su iz kluba odbornika DEMOS-a juče najavili da neće podržati ustupanje bez naknade i zatražili da Olimpijski centar umanji cijenu parkinga, danas je postignut kompromis.

Naime, na sastanku šefova klubova odbornika usaglašen je prijedlog da se Olimpijski centar Jahorina obaveže da će kupiti Domu zdravlja “Pale” novo sanitetsko vozilo kao naknadu za ustupanje parking prostora.

“Mi smo izdali saopštenje u kojem smo naveli da se ne slažemo sa tim da opština Pale po četvrti put besplatno ustupa Olimpijskom centru Jahorina parking kako bi oni imali finansijsku dobit. Mi smo smatrali da opština Pale treba i da naplati to što ustupa Olimpijskom centru. Naknada koju dobija opština Trnovo za parking koji su ustupili Olimpijskom centru Jahorina iznosi 58.500 KM, a ova tačka dnevnog reda koju treba da usvojimo govori o tome da opština Pale ustupa parking prostor bez naknade. Prijedlog Kluba odbornika Demosa je bio da parking bude naplaćivan u tom smislu da 80% ide Olimpijskom centru,a 20 % opštini Pale svakih mjesec dana. Naš drugi amandman je bio da svi stanovnici grada Istočno Sarajevo imaju na osnovu naše odluke pravo na 50% popusta na parking. Na pauzi smo se usaglašavali i stekao sam utisak da je ovo jednoglasno mišljenje svih odbornika. Da se ne bi stvorila lažna slika kako je opština Pale kočničar razvoja Jahorine, napravili smo kompromis svi zajedno da Olimpijski centar Jahorina uz neko tvrdo usmeno obećanje kupi Domu zdravlja “Pale” novo sanitetsko vozilo”, rekao je Predrag Blagojević iz DEMOS-a.

On je dodao da će ova stranka, zajedno sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem zalagati za prijedlog da se omogući popust građanima Istočnog Sarajeva za parking.

Nikola Blagojević iz SDS-a smatra da treba riješiti probleme između opštinskog i rukovodstva OC Jahorina.

“Takođe smatram da je ovo jedna dobra stvar i da treba svi da je prihvatimo ali i da je prihvati Olimpijski centar. Ako je moguće da se obavežemo ugovorom o kojem vozilu je riječ i koje specifikacije i karakteristike treba da posjeduje to vozilo, kako ne bismo upali u klopku i možda dobili neko možda polovno vozilo ili vozilo koje neće moći odgovoriti potrebama Doma zdravlja “Pale”. Apelujem na rukovodstvo opštine Pale da u narednom periodu pokuša da nivo saradnje sa Olimpijskim centrom dovede na neki viusok nivo jer samo tako će i naši građani imati povlastice na Jahorini, sugerisao je Blagojević.

Filter 2019