Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Одборници СО Пале обавезали ОЦ Јахорина да купи санитетско возило за Дом здравља

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

На данашњој сједници Скупштине општине Пале одборници су били јединствени у дијелу који се односи на кориштење јавних саобраћајних површина на Јахорини.

Како су из клуба одборника ДЕМОС-а јуче најавили да неће подржати уступање без накнаде и затражили да Олимпијски центар умањи цијену паркинга, данас је постигнут компромис.

Наиме, на састанку шефова клубова одборника усаглашен је приједлог да се Олимпијски центар Јахорина обавеже да ће купити Дому здравља “Пале” ново санитетско возило као накнаду за уступање паркинг простора.

“Ми смо издали саопштење у којем смо навели да се не слажемо са тим да општина Пале по четврти пут бесплатно уступа Олимпијском центру Јахорина паркинг како би они имали финансијску добит. Ми смо сматрали да општина Пале треба и да наплати то што уступа Олимпијском центру. Накнада коју добија општина Трново за паркинг који су уступили Олимпијском центру Јахорина износи 58.500 КМ, а ова тачка дневног реда коју треба да усвојимо говори о томе да општина Пале уступа паркинг простор без накнаде. Приједлог Клуба одборника Демоса је био да паркинг буде наплаћиван у том смислу да 80% иде Олимпијском центру,а 20 % општини Пале сваких мјесец дана. Наш други амандман је био да сви становници града Источно Сарајево имају на основу наше одлуке право на 50% попуста на паркинг. На паузи смо се усаглашавали и стекао сам утисак да је ово једногласно мишљење свих одборника. Да се не би створила лажна слика како је општина Пале кочничар развоја Јахорине, направили смо компромис сви заједно да Олимпијски центар Јахорина уз неко тврдо усмено обећање купи Дому здравља “Пале” ново санитетско возило”, рекао је Предраг Благојевић из ДЕМОС-а.

Он је додао да ће ова странка, заједно са градоначелником Љубишом Ћосићем залагати за приједлог да се омогући попуст грађанима Источног Сарајева за паркинг.

Никола Благојевић из СДС-а сматра да треба ријешити проблеме између општинског и руководства ОЦ Јахорина.

“Такође сматрам да је ово једна добра ствар и да треба сви да је прихватимо али и да је прихвати Олимпијски центар. Ако је могуће да се обавежемо уговором о којем возилу је ријеч и које спецификације и карактеристике треба да посједује то возило, како не бисмо упали у клопку и можда добили неко можда половно возило или возило које неће моћи одговорити потребама Дома здравља “Пале”. Апелујем на руководство општине Пале да у наредном периоду покуша да ниво сарадње са Олимпијским центром доведе на неки виусок ниво јер само тако ће и наши грађани имати повластице на Јахорини, сугерисао је Благојевић.

Filter 2019