Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Kulić: Spremno dočekujemo novu akademsku godinu, kvalitet nastave prioritet

Izvor: Srna

Kvalitet nastave i promocija kvalitetnog naučno-istraživačkog i umjetničkog rada prioriteti su Univerziteta u Istočnom Sarajevu, poručio je danas rektor Milan Kulić brucošima i studentima ovog univerziteta.

Kulić je naveo da početak nove akademske 2021/2022. godine dočekuju spremnije nego prethodne kada su svi bili zatečeni pandemijom virusa korona.

Povodom početka nove akademske godine, Kulić je naglasio da se može reći da je Univerzitet sada u mnogo boljoj poziciji, jer su i zaposleni i studenti naučili da žive i rade u izmijenjenim okolnostima i veoma uspješno održavaju nastavu i uče i putem onlajn platformi.

Rektor je istakao da je strateški cilj Univerziteta u Istočnom Sarajevu težiti izvrsnosti u nastavi, nauci i umjetnosti.

“Pored toga, veliku pažnju posvećujemo internacionalizaciji Univerziteta putem međunarodne saradnje i razmjene nastavnog kadra i studenata kroz programe Erazmus plus“, naglasio je Kulić.

On je naveo da se na taj način otvara mogućnost da, kroz međunarodne razmjene, studenti steknu nova znanja i iskustva i na drugim univerzitetima u Evropi i svijetu.

“Biti rame uz rame sa najboljima, povezati se sa najboljima i učiti sa najboljim i od najboljih je garancija da ćemo biti prepoznati u evropskom polju obrazovanja. Želimo i da vjerujete da studiranje nisu samo predavanja, nastava, učenje, ispiti i ocjene”, naglasio je on.

Kulić je napomenuo da svaka nova akademska godina predstavlja izazov ne samo za studente, već i za nastavno i nenastavno osoblje na Univerzitetu.

“Naša je obaveza jačanje izvrsnosti u nastavnom procesu, ali i istraživanju. Zato se posebna pažnja u periodu pred nama mora posvetiti naučnoistraživačkom radu, projektima i internacionalizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, dodao je rektor Kulić i poželio svima uspješnu novu akademsku godinu.

Filter 2019