Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Кулић: Спремно дочекујемо нову академску годину, квалитет наставе приоритет

Извор: Срна

Kвалитет наставе и промоција квалитетног научно-истраживачког и умјетничког рада приоритети су Универзитета у Источном Сарајеву, поручио је данас ректор Милан Kулић бруцошима и студентима овог универзитета.

Kулић је навео да почетак нове академске 2021/2022. године дочекују спремније него претходне када су сви били затечени пандемијом вируса корона.

Поводом почетка нове академске године, Kулић је нагласио да се може рећи да је Универзитет сада у много бољој позицији, јер су и запослени и студенти научили да живе и раде у измијењеним околностима и веома успјешно одржавају наставу и уче и путем онлајн платформи.

Ректор је истакао да је стратешки циљ Универзитета у Источном Сарајеву тежити изврсности у настави, науци и умјетности.

“Поред тога, велику пажњу посвећујемо интернационализацији Универзитета путем међународне сарадње и размјене наставног кадра и студената кроз програме Еразмус плус“, нагласио је Kулић.

Он је навео да се на тај начин отвара могућност да, кроз међународне размјене, студенти стекну нова знања и искуства и на другим универзитетима у Европи и свијету.

“Бити раме уз раме са најбољима, повезати се са најбољима и учити са најбољим и од најбољих је гаранција да ћемо бити препознати у европском пољу образовања. Желимо и да вјерујете да студирање нису само предавања, настава, учење, испити и оцјене”, нагласио је он.

Kулић је напоменуо да свака нова академска година представља изазов не само за студенте, већ и за наставно и ненаставно особље на Универзитету.

“Наша је обавеза јачање изврсности у наставном процесу, али и истраживању. Зато се посебна пажња у периоду пред нама мора посветити научноистраживачком раду, пројектима и интернационализацији Универзитета у Источном Сарајеву”, додао је ректор Kулић и пожелио свима успјешну нову академску годину.

Filter 2019