Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

Источно Сарајево дочекало најдражег госта – српског патријарха

Извор: РТРС, ФИЛТЕР

Његова светост патријарх српски Порфирије у посјети је Источном Сарајеву гдје се састао са градоначелником Љубишом Ћосићем и начелницима шест градских општина.

Патријарх српски је у Источно Сарајево дошао у пратњи митрополита дабробосанског Хризостома, а претходно је боравио у Сарајеву гдје је јутрос у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице служио свету архијерејску литургију.

Патријарх је са митрополитом, градоначелником Ћосићем и начелницима разговарао о завршетку изградње саборног храма на Палама и почетку изградње саборног храма у Источном Новом Сарајеву.

Ћосић је након састанка рекао да су данас дочекали најдражег госта – српског патријарха Порфирија, те истакао да је ово град страдалник у коме живи 65.000 људи, добре душе и добрих домаћина чија је жеља да у сваком сегменту иду напријед.

– Грађани Источног Сарајева данас су дочекали и дочекују најдражег госта – госта у коме виде вјеру, наду и коме се моле да се он за њих моли Богу и Христу, да учинимо да све недаће овога свијета прођу поред нас и да заједно, како српски, тако и сви остали народи, на овим просторима, у Републици Српској и БиХ живе заједно у миру, слози и разумијевању – истакао је Ћосић.

Фото: Виво студио

Он је замолио патријарха да се моли Богу за грађане Источног Сарајева и шири причу о ономе шта је овај град.

– Нашем патријарху Порфирију желимо здравље, срећу и да води овај наш српски брод и да нам у томе помаже да једни друге разумијемо, да живимо у миру, слози и да сви људи и народи око нас живе заједно и посматрају нас – нагласио је Ћосић.

Митрополит Хризостом указао је на значај да се у Источном Сарајеву рађа и расте јер је то највеће богатство за град, српски народ и цијелу Републику Српску.

Након састанка у згради Градске управе, патријарх је прошетао до Трга Републике Србије гдје га је дочекао велики број грађана.

Фото: Виво студио
Фото: Виво студио

Патријарх борави у дводневној посјети Митрополији дабробосанској поводом 50 година монашке и 30 година епископске службе Његовог високопреосвештенства митрополита Хризостома.

Filter 2019