Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Потписани уговори о помоћи вишечланим породицама

Извор: Срна

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас уговоре са 24 породице са четворо и више дјеце из ове локалне заједнице, које ће током 12 мјесеци добијати по 100 KМ.

Божовић је изразио наду да ће корисницима овакав вид помоћи бити од користи, додајући да се наведене активности реализују у оквиру мјера пронаталитетне политике ове општине.

Он је напоменуо да другу годину заредом општина суфинансира и трошкове боравка дјеце у предшколским установама, те да је на годишњем нивоу за ту намјену планирано око 110.000 KМ.

“Kада су у питању трошкови боравка дјеце у вртићима, потписали смо уговоре са 76 породица. Ријеч је о суфинасирању трошкова боравка ђеце у вртићу у износу од 100 KМ за прво дијете, односно додатних 100 KМ за друго дијете. Средства су планирана у буџету, а на мјесечном нивоу тај износ је нешто мањи од 10.000 KМ”, изјавио је Божовић.

Мајка шесторо дјеце Миланка Васић истакла је да им ова помоћ од 100 KМ мјесечно много значи, те захвалила општинском руководству на томе, додајући да и она и супруг раде, али да су трошкови за живот велики.

Љиљана Симанић, мајка четворо дјеце, од којих су троје школарци, истакла је да је оваква помоћ веома значајна за вишечлане породице.

“И те како нам је важна ова помоћ од општине и ово је већ друга година заредом да потписујемо уговор”, рекла је Симанићева, која је и предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце “Дјеца су нам будућност”

Filter 2019