Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Direktor dobojske bolnice ostaje u pritvoru

Izvor: Srpska Info

Vijeće Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjaluci za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala odbilo je žalbu advokata na određivanje pritvora direktoru dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladenu Gajiću.

Pritvor Gajiću određen je rješenjem sudije za prethodni postupak 8. oktobra i potvrđeno odlukom vijeća, pa će Gajić u narednih mjesec dana ostati iza rešetaka.

Gajić je uhapšen u proširenoj istrazi u aferi “Korona ugovori” zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama oko nabavke medicinske opreme u vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj izazvanog pandemijom virusa korona.

– Postupajuće vijeće Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala je odlučujući o žalbi branioca osumnjičenog M. G. izjavljenoj protiv rješenja sudije za prethodni postupak ovog suda-Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala broj 11 0 K 030072 21 Kpp 14 – p od 8. 10. 2021. godine, donijelo rješenje broj 11 0 K 030072 21 Kv 3 od dana 13. 10. 2021. godine, kojim je navedena žalba odbijena kao neosnovana – saopšteno je iz banjalučkog Okružnog suda.

Filter 2019