Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Директор добојске болнице остаје у притвору

Извор: Српска Инфо

Вијеће Посебног одјељења Окружног суда у Бањалуци за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала одбило је жалбу адвоката на одређивање притвора директору добојске болнице “Свети апостол Лука” Младену Гајићу.

Притвор Гајићу одређен је рјешењем судије за претходни поступак 8. октобра и потврђено одлуком вијећа, па ће Гајић у наредних мјесец дана остати иза решетака.

Гајић је ухапшен у проширеној истрази у афери “Kорона уговори” због сумње да је учествовао у малверзацијама око набавке медицинске опреме у вријеме ванредног стања у Републици Српској изазваног пандемијом вируса корона.

– Поступајуће вијеће Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала је одлучујући о жалби браниоца осумњиченог М. Г. изјављеној против рјешења судије за претходни поступак овог суда-Посебног одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала број 11 0 K 030072 21 Kпп 14 – п од 8. 10. 2021. године, донијело рјешење број 11 0 K 030072 21 Kв 3 од дана 13. 10. 2021. године, којим је наведена жалба одбијена као неоснована – саопштено је из бањалучког Окружног суда.

Filter 2019