Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

ДЕМОС Пале: ОЦ Јахорина да смањи цијену паркинга за грађане Источног Сарајева

Извор: ФИЛТЕР

Демократски савез – ДЕМОС Пале издао је сопштење поводом тачке днвеног реда наредног засиједања Скупштине општине Пале. Како наводе, једна од тема на сједници је Одлука којом се Олимпијском центру Јахорина даје сагласност за коришћење јавних саобраћајних површина на подручју Јахорине.

Тим поводом, желе да обавјесте јавност да Клуб одборника ДЕМОС-а у Скупштини општине Пале неће подржати предложену Одлуку и да ће захтјевати ниже цијене паркинга за грађане Источног Сарајева.

Њихово саопштење преносимо у цјелости:

”Демократски савез – ДЕМОС Пале, као странка која своје дјеловање заснива на искреном и отвореном односу са бирачима осјећа потребу да се обрати јавности у вези са једном од тачака дневног реда наредног засиједања Скупштине општине Пале.

Једна од тема о којој ће одборници Скупштине општине Пале расправљати на сједници планираној за четвртак, 07.10.2021. године, је Одлука којом се Олимпијском центру Јахорина даје сагласност за коришћење јавних саобраћајних површина на подручју Јахорине. Према одредбама Одлуке, земљиште се као и претходних година, уступа без накнаде.

Узимајући у обзир и више него високе цијене паркинга по којима Олимпијски центар Јахорина годинама гостима наплаћује кориштење наведеног паркинга, али и тога да је исти тај Олимпијски центар општини Трново за кориштење много мање површине паркинга прошле године исплатио 58.500 КМ, Клуб одборника ДЕМОС-а у Скупштини општине Пале неће подржати предложену Одлуку.

Клуб одборника ДЕМОС-а у Скупштини општине Пале тражиће измјену текста предметне Одлуке на начин да Олимпијски центар Јахорина уговором о уступању паркинг простора преузме обавезу да грађанима Источног Сарајева омогући коришћење паркинг простора по цијени нижој за 50%.

Уколико овај приједлог из неког разлога није прихватљив руководству Олимпијског центра Јахорина, постоји и друга опција у виду уговора којим ће се Олимпијски центар Јахорина обавезати да ће исплатити Општини Пале финансијску надокнаду, по узору на уговор склопљен са Општином Трново.

Демократски савез – ДЕМОС Пале ни на који начин не жели да кочи рад Олимпијског центра Јахорина, о чијим успјесима и финансијским показатељима, те очекивањима од наредне сезоне читамо у текстовима на закупљеним просторима у домаћим, али и регионалним медијима. Од самих почетака рада на развоју Јахорине као туристичке дестинације, Општина Пале пружала је пуну подршку свим пројектима и инвестицијама и учествовала у њиховој реализацији, те сматрамо да су се, у складу са свим оствареним успјесима, стекли услови да се грађанима Источног Сарајева врати барем мали дио оног што су као порески обвезници уложили.”

Filter 2019