Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /латиница

ДЕМОС Пале одлучно против иницијативе проглашења НП Јахорина

Извор: ФИЛТЕР

Из ОО ДЕМОС-а Пале, у саопштењу јавности, поручују да су у протеклом периоду својим дјелима јасно дали до знања да никада неће подржати било шта што не иде у корист грађана општине Пале.

“Али, помало испровоцирани медијским иступом локалних опозиционих партија одлучили смо се огласити по питању актуелне теме у вези НП Јахорина”, наводи се у саопштењу које преносимо у цјелости.

“Општински одбор Демократског савеза ДЕМОС Пале мјесецима уназад указује на штетне одлуке појединаца из управе и Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина и њихове посљедице на општину Пале и њене грађане.

У протеклом периоду, док смо били једина политичка партија која је јасно, гласно и недвосмислено указивала на штетност ових одлука, на сумњивост процедура и могуће криминалне радње, наши чланови били су предмет перфидних политичких поткусуривања, инструисаних и плаћених блаћења по медијима и других притисака, али ми од борбе за истину нисмо одустајали.
Наш став је већ одавно јасан и у наредном периоду ћемо наставити у истом правцу дјеловања и нећемо дозволити да неко, зарад личних интереса и богаћења, јефтино раскрчми имовину општине Пале.

Јасно поручујемо да Општински одбор Демократског савеза ДЕМОС Пале и наши одборници у Скупштини општине Пале и Скупштини Града Источно Сарајево неће подржати ниједну иницијативу везану за проглашење националног парка на Јахорини, а исто ћемо тражити и од наших страначких колега у законодавној и извршној власти на нивоу Републике Српске.

Овакву иницијативу сматрамо лошом и погубном по општину Пале, али и општину Трново, те посљедице које би њена реализација могла имати по привреду и грађане ових општина.
Понижавајуће је да иза оваквих иницијатива стоје људи којима су лични интереси на првом мјесту, а без да су се претходно консултовали са носиоцима извршне и законодавне власти у локалним заједницама и граду Источно Сарајево, јер су ови људи легитимитет добили вољом грађана на изборима.

Још једном поздрављамо одлуку наших колега из других политичких странака који су дигли глас против овакве иницијативе. Само се питамо зашто нападају искључиво начелника општине Пале и скупштинску већину, а не и руководство Олимпијског центра Јахорина који су излобирали ову иницијативу. То оставља сумњу да је руководство Олимпијског центра Јахорина на неки начин ментори неких опозиционих странака које никада нису дигле глас против негативних појава које су се дешавале у претходном периоду, а које се тичу Олимпијског центра Јахорина.

Не знамо колико су њихове намјере у овој борби искрене и да ли ће истрајати, али знамо да се ДЕМОС неће повући и да ће и даље штитити интересе општине Пале и наших суграђана.”

Filter 2019