Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Vlada Srpske uputila krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke

Izvor: RTRS

Vlada Republike Srpske uputila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.

– Krivična prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. Krivičnog zakonika Republike Srpske naslova – Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – saopšteno je iz Vlade Srpske.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvjesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti – Kovid 19, koji je već odnio nebrojeni broj života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika.

Filter 2019