Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Влада Српске упутила кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке

Извор: РТРС

Влада Републике Српске упутила је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука, кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке и команданта Штаба за ванредне ситуације града Бањалуке.

– Кривична пријава је упућена због постојања основе сумње да је извршио кривично дјело против здравља људи из члана 195. Кривичног законика Републике Српске наслова – Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије – саопштено је из Владе Српске.

У пријави се, између осталог, наводи да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је уједно и командант Градског штаба за ванредне ситуације, дужи временски период, почев од 24. до 30. септембра 2021. године, користио и користи сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ како би проузроковао панику и страх и неизвјесност код становништа Републике Српске износећи лажне и неистините тврдње, те посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ Републике Српске, као и другим здравственим установама – болницама на територији Републике Српске, пацијентима обољелим од заразне болести – Ковид 19, који је већ однио небројени број живота, даје индустријски кисеоник умјесто медицинског кисеоника.

Filter 2019